Maastricht, Havenstraat 16 (Verkocht)

Omschrijving

Op een toplocatie in Maastricht bieden wij een uniek object met brede centrumbestemming Te Koop aan bestaande uit een moderne afgewerkte exclusieve winkelruimte gelegen op de begane grond en een te renoveren onafgewerkte casco bovenwoning op de verdiepingen (bestaande uit een voor- en achterbouw welke gescheiden zijn door een patio/cour).

Het pand heeft een fantastische uitstraling, markant en karakteristiek, waarbij de actuele staat met de geheel afgewerkte begane grond en de naar eigen wensen te renoveren verdiepingen een combinatie oplevert, waarbij de gebruiker het object geheel naar individueel en persoonlijk inzicht kan inrichten c.q. vormgeven.

De ligging van het pand in de Havenstraat - nabij het Onze Lieve Vrouweplein én het A1-winkelgebied - met de bedrijvigheid overdag en de relatieve rust in de avonduren staat niet alleen garant voor een zakelijk succes, maar biedt de gebruiker daarnaast óók een optimaal woongenot.

Dit object heeft dus letterlijk 'alles in huis' om het wonen ultiem te combineren met de bedrijfsmatige dan wel hobbymatige activiteiten van de gebruiker (kantoor, winkel, kunstgalerie, expositieruimte, etc.).

 

Globale indeling/oppervlakten

Totale huidige opp. ca. 177 m²

 • Begane grond (huidige winkelruimte): ca. 71 m².
 • 1e Verdieping: ca. 53 m² (verdeeld over voorbouw ca. 33 m² en achterbouw ca. 20 m²).
 • 2e Verdieping: ca. 53 m² (verdeeld over voorbouw ca. 33 m² en achterbouw ca. 20 m²).
 • 1e Verdieping (cour/patio): ca. 18 m².

 

Studie Impressie - SATIJNplus Architecten

Het bureau SATIJNplus Architecten te Born - gespecialiseerd in restauratie en transformatie van vastgoedobjecten - heeft een aantal varianten gerealiseerd welke een impressie geven van een stel willekeurige mogelijkheden qua verbouwing betreffende de verdiepingen.

Zo is er onder andere een variant van een ontwerp van een unieke bovenwoning voorzien van een 'loopbrug' welke de verbinding tot stand brengt tussen het voor- en achtergedeelte. De onderstaande afbeeldingen c.q. plattegronden met de diverse varianten van deze studie-impressie verschaffen de gebruiker een realistisch inzicht in een divers aantal mogelijkheden hieromtrent.

Voorbehoud voor aspirant-koper: vanzelfsprekend mag de uitvoering van de in deze publicatie getoonde varianten van het plan c.q. impressie van SATIJNplus Architecten - in verband met auteursrecht - uitsluitend en alleen in overleg met het betreffende architectenbureau uit Born.

 

Opmerkelijke kenmerken/wetenswaardigheden Object

 • Unieke combinatie mogelijk van wonen op een toplocatie en hobby- en/of bedrijfsmatig gebruik van de riante begane grond.
 • Karakteristieke en exclusieve uitstraling van het pand.
 • Eersteklas gelegen nabij het populaire Onze Lieve Vrouweplein en het A1-winkelgebied. De Havenstraat kenmerkt zich door de rust ondanks de centrale ligging nabij het stadscentrum en staat dan ook garant voor een optimaal woongenot.
 • Brede bestemmingsmogelijkheden betreffende de ruimte op de begane grond.
 • Aparte en bijzondere patio/buitenruimte aanwezig op verdieping.
 • Mogelijkheden aanwezig om de voor- en achterbouw van de (boven)woning te splitsen dan wel samen te voegen (verbinden).
 • In het verleden werd de begane grond van het object gebruikt als garage en diende de verdieping als woonruimte.

 

De winkelruimte op de begane grond van het pand is momenteel in gebruik door Christianne Rousseau Atmosphere Creator. Deze huurovereenkomst zal beëindigd worden op 30 maart 2020. De betreffende actuele huurprijs is uiteraard op aanvraag beschikbaar.

 

 

Gegevens

Vraagprijs

€ 299.000,00

Aanvaarding

Op korte termijn mogelijk.

Opleveringsniveau

In huidige staat, waarbij het casco bestaat uit:

 • Een prachtige glazen pui voorzien van glazen toegangsdeur.
 • Houten kozijnen met hardstenen omlijstingen.
 • Zadeldak voorzien van keramische pan. Het platte dak van de patio (verdieping) is voorzien van bitumen met daktegels en lichtkoepel.
 • De winkelruimte beschikt over gestucte wanden en plafond, moderne afgewerkte vloer, toilet en pantry.
 • Gehele bovenwoning is volledig casco en dient afgewerkt c.q. afgebouwd te worden.

Bestemming

Brede centrumbestemming:

 • Winkel.
 • Dienstverlening.
 • Cultuur.
 • Maatschappelijk kantoor.
 • Wonen (op verdiepingen).

Oppervlakten

Zie omschrijving.

Parkeren

Op openbaar gebied op loopafstand.

Koopovereenkomst

Standaardmodel conform VastgoedPRO.

Energielabel

Onbekend.

Omgeving

Toplocatie in Maastricht, nabij OLV-plein en A1-winkelgebied. De Havenstraat ligt centraal doch rustig, waardoor optimaal woongenot gegarandeerd is.

Bereikbaarheid

Uitstekend per eigen/openbaar vervoer.

Zekerheidsstelling

10% van de koopsom als bankgarantie.

Kadastraal

Maastricht B 5157 (groot 85 m²).

Bouwkundige bijzonderheden

 • Type A Asbestinventarisatie beschikbaar.
 • Dak in 2012 grotendeels gerenoveerd (herstel houtrot, schilderwerk, loodindekking, dakpannen achterbouw vervangen, gootbekleding).

Voorbehoud

Definitieve goedkeuring eigenaar.

 

Afbeeldingen Maastricht, Havenstraat 16

Studie Impressie Maastricht Havenstraat 16 - SATIJNplus Architecten

Disclaimer

Hoewel de grootst mogelijke zorgvuldigheid bij de samenstelling van deze informatie is betracht, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor de juistheid van de vermelde gegevens.

Deze informatie wordt aan meerdere personen/instellingen verstrekt; aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. De aanbieding van dit object dient te worden gezien als een uitnodiging om in onderhandeling te treden.

De verkoper/verhuurder behoudt zich het recht voor het object te gunnen aan de gegadigde van zijn keuze.

Meer informatie aanvragen?


Naam*
 
E-mail*
 
Uw vraag*